​Την Ανάσταση πριν το Πάσχα θα "δουν" χιλιάδες απογοητευμένοι Έλληνες, αφού ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προκηρυχθούν και νέα προγράμματα προκειμένου να ανακουφιστούν έστω και προσωρινά εκατοντάδες άνεργοι όλων των ηλικιών .

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων προκειμένου να προσλάβουν με πλήρη μισθό 10.000 ανέργους ηλικίας 30 έως 66 ετών για 1 χρόνο. Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, ενώ οι εργοδότες δε θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τελευταίους 3 μήνες.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει την επανεκκίνηση του προγράμματος για νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα αφορά και πάλι 2.000 άτομα στα οποία θα δοθούν 10.000 ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση .

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο ΟΑΕΔ θα δημοσιεύσει πρόγραμμα 10.000 θέσεων για εγγεγραμμένους ανέργους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με τον κατώτατο μισθό και ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει πρόγραμμα για 50.000 άνεργους νέους ως 29 ετών στους οποίους θα δοθεί επιταγή εισόδου, δηλαδή, θα τους δοθεί η ευκαιρία να καταρτιστούν μέσω των ΚΕΚ και να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης

Τον Μάιο θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth guarantee εγγύηση για τη νεολαία το οποίο θα απορροφήσει στην αγορά εργασίας 240.000 νέους 15- 24 ετών οι οποίοι δε βρίσκονται σε ��άποια διαδικασία εκπαίδευσης ή κατάρτισης και παραμένουν άνεργοι.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star