Εξακολουθεί να προκαλεί τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διανομή του κοινωνικού μερίσματος του πλεονάσματος, ύψους 500 εκ. ευρώ, σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση των δικαιούχων και των κριτηρίων.

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Σταύρου Παπασταύρου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών κ. Πάνου Τσακλόγλου, του υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέ��ογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, «τα επιδόματα πρέπει να είναι στοχευμένα, για να βοηθηθούν οι πλέον αδύναμοι και για αυτό τον λόγο συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς, ώστε να είμαστε ακριβείς ως προς αυτούς που το δικαιούνται».

Άλλο στέλεχος που συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη τόνισε ότι «έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων». Κατά τον ίδιο, «έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας».

Για το ζήτημα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση σήμερα το απόγευμα.