​Πεπεισμένος πως η κυβέρνηση θα κατορθώσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα έως την Κυριακή, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις χθεσινές δηλώσεις –απειλές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πως η Ελλάδα δεν θα πάρει την επόμενη δόση αν προηγουμένως δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προσπαθώντας να τον ….δικαιολογήσει!

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το θέμα του χρέους τέθηκε στον Γερμανό υπουργό με επίμονο τρόπο, ενώ μιλούσε για άλλα θέματα.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να θέτει θέμα τρόπου διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι το σχέδιο είναι να διανεμηθεί σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη διάχυσης στη οικονομία. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς -όπως είπε- η εν λόγω ομάδα θα δαπανήσει τα χρήματα στην αγορά.

Τέλος, o κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να έχει δώσει εντολή για παύση πληρωμών προς ιδιώτες.