Ξύρισμα αλά ελληνικά κάνουν οι Αμερικανοί αφού τα ξυραφάκια τύπου Bic ��ίναι πρώτα σε εξαγωγές από την Ελλάδα προς τις Ηνωμένες Πολιτειες! «Είμαστε το κυρίως παραγωγικό κέντρο του ομίλου Bic. Όλα τα ξυρ��στικά τα νέα ξυριστικά της Bic παγκοσμίως είναι 100% ελληνικά προϊόντα» δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από χίλια άτομα όπως είχε εξηγήσει ο κύριος Δημήτρης Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex, σε συνεντευξή του στη Λίνα Παπαδάκη και το protagon.gr

Οι μηχανές παραγωγής και τα μέσα παραγωγής είναι σχεδιασμένα από Έλληνες, η παραγωγή των καινούριων προϊόντων γίνεται μόνο στην Ελλάδα και εξάγεται το 96% της παραγωγής.

Καθημερινά καταναλωτές από ολόκληρο τον κόσμο αγοράζουν 10 εκατομμύρια ξυραφάκια Bic, 25 εκατομμύρια στυλό και προϊόντα γραφικής ύλης και 6 εκατομμύρια αναπτήρες!

Στο τέλος όμως ξυρίζουν το γαμπρό, αφού πέρυσι οι εξαγωγές της Ελλάδας προς την Αμερική μειώθηκαν συνολικά κατά περίπου 3,5%. Ωστόσο η Ελλάδα εξάγει και άλλα προϊόντα με επιτυχία εκτός από τα ξυραφάκια.

«Άλλα προϊόντα τα οποία επίσης εξάγουμε και έχουμε μια δυναμική παρουσία στο εξωτερικό, είναι τα γουναρικά, είναι τα ορυκτά, είναι και πάρα πολλές κατασκευές μηχανημάτων που δεν πρέπει να τις απαξιώνουμε» δηλώνει ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ανταλλακτικά αεροπλάνων είναι ακόμα μερικά από τα προϊόντα που εξήγαγε η Ελλάδα στην Αμερική με επιτυχία την περασμένη χρόνια.