Για κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα κάνει λόγο η Guardian σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η ιδιοκτησία σπιτιού στην Ελλάδα “αρρωστημένο αστείο” καθώς η αγορά ακινήτων καταρρέει».

Η βρετανική εφημερίδα, η οποία επικοινώνησε με Έλληνες μεσίτες, κάνει λόγο για πτώση στις τιμές των ακινήτων που αγγίζει το 50% στην τετραετία!

«Σε μια αγορά που έχει αγγίξει τον πάτο, υπόγεια διαμερίσματα σε κάποιες συνοικίες της Αθήνας πωλούνται έναντι 5.000 ευρώ, ενώ στη Μύκονο έλληνες σελέμπριτι πωλούν τις πολυτελείς βίλες τους έναντι πινακίου φακής» σημειώνει ο Guardian.

2222.jpg
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Σύμφωνα με μεσίτες που μιλούν στην εφημερίδα, οι πωλήσεις ακινήτων στην Αθήνα το 2005 ήταν 250.000, ενώ πέρυσι ανήλθαν σε μόλις 3.600!

«Η έλλειψη ενδιαφέροντος πέρυσι εν μέρει λόγω της απίστευτης αύξησης στους φόρους ακινήτων, δεν έχει ξανακαταγραφεί από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ένας μεσίτης.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σύμφωνα με την οποία πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες αναζητούν αγοραστή για το ακίνητό τους, ενώ περίπου 300.000 κατοικίες είναι άδειες.