Σάλο έχει προκαλέσει η πρόθεση των μανδαρίνων του υπουργείου Οικονομικών, όπως έγραψε από το πρωί το star.gr, να βάλουν τρίτο φόρο σε δύο φορές φορολογημένα κινητά τηλέφωνα και να θεωρούν εισόδημα το γεγονός ότι μία εταιρία παρέχει κινητό στον εργαζόμενο προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Δηλαδή, αν το αφεντικό σας, σας έχει δώσει εταιρικό κινητό για να μιλάτε με τους πελάτες και την εταιρία ή αν σας πληρώνει το λογαριασμό του κινητού σας, οι φορομπήχτες του υπουργείου οικονομικών το θεωρούν εισόδημα!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι εκτός από το μισθό σας, στην φορολογική σας δήλωση θα βάλετε και όσα χρήματα σας πλήρωσε το αφεντικό γ��α το κινητό σας. Και θα ξαναφορολογηθείτε.... Τόσο καλά!!!!!

Το απίστευτο είναι ότι πρόκειται για τριπλοφορολογία. Όπως ανέφερε ο φοροτεχνικός Α. Μουζάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σταρ με τη Μάρα Ζαχαρέα, πρόκειται για μία δραστηριότητα που δεν αφορά καν εισόδημα αλλά θα ξαναφορολογηθεί σαν εισόδημα! Για αυτό γιατί κάθε λογαριασμός κινητού έχει το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας 12% εως 20%, ενώ περιέχεται στο ποσό του λογαριασμού, μαζί με το τέλος, ΦΠΑ 23%, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις θα έχει και τρίτο φόρο αυτό που θα ανάγεται στη φορολογική κλίμακα. Μάλιστα, αυτό αφορά τόσο τη διεύθυνση της εταιρείας, όσο και την ιδιοκτησία, εκτός από τον εργαζόμενο, οι οποίοι επίσης θα φορολογηθούν.

Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, την ίδια ώρα που κανείς δεν γνωρίζει ποιος ακριβώς ήταν ο εμπνευστής της «φοβερής» αυτής ιδέας.

Χαρακρηριστικό είναι ακόμα ότι – όπως επίσης ανέφερε ο φοροτεχνικός Α. Μουζάκης στο δελτίο ειδήσεων του Σταρ- το ΥΠΟΙΚ προτίθεται να φορολογήσει τον μισθωτό και με το 30% της δαπάνης του εταιρικού αυτοκινήτου! Δηλαδή, αν αυτή η δαπάνη ανέρχεται στα 10.000 ευρώ ετησίως, ο μισθωτός θα φορολογηθεί με 3.000 ευρώ μόνο για αυτόν τον λόγο, χώρια όλα τα άλλα «χαράτσια» και τεκμήρια που θα έχει να πληρώσει μέσα στη χρονιά.