​Την ώρα που το ΔΝΤ προσδιορίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στα 20 δις.ευρώ και η τράπεζα της Ελλάδας κάνει λόγο για ανάγκες ύψους 5,4 δισ, στην Αθήνα ένας νέος κύκλος σκληρών διαπραγματεύσεων ξεκίνησε από χθες με την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.

Σήμερα οι κκ Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς συναντούν τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα των ομαδικώ�� απολύσεων και την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών.

Ο Γιάννης Βρούτσης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των δανειστών, ωστόσο η απόσταση σε αρκετά θέματα είναι αγεφύρωτη.

Την Δευτέρα, το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα συζήτησαν αναλυτικά για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ έκαναν και λεπτομερή έλεγχο του μίνι-φορολογικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ και προβλέπει μειώσεις ορισμένων φορολογικών προστίμων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα των διαρθρωτικών μέτρων του ΟΟΣΑ, το οποίο εξειδικεύθηκε στη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Υγείας, τέθηκε επί τάπητος η μερική απελευθέρωση των τιμών των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) για δοκιμαστική περίοδο, προκειμένου να αξιολογηθεί το μέτρο.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, τα φαρμακεία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκπτώσεις στις τιμές των μη συνταγογραφούμενων, όπως έχουν διαμορφωθεί με το ισχύον δελτίο τιμών, όχι όμως αυξήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την πλευρά των δανειστών παρέμεινε η πρόταση για πώληση των ΜΗΣ��ΦΑ και από τα σούπερ-μάρκετ ενώ δεν υπήρξε απάντηση ως προς το αν η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας γίνεται δεκτή.

ΒΙΝΤΕΟ STAR εκπομπή Live U