Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και για να γίνει ανταγωνιστική πρέπει να στηρίξει τη Ναυτιλία της, τόνισε, μιλώντας σήμερα στο 50ο Ετήσιο Ναυτιλιακό Φόρουμ «Capital link»,ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η ελληνική Ναυτιλία είναι ένας κλάδος που αντέχει σε δύσκολες εποχές, ανθεί σε καλές συγκυρίες και βοηθά την Ελλάδα και στα δύσκολα και στα καλά χρόνια και τη χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό επίτευγμα της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο ελληνικός στόλος, υπογράμμισε, μετρά 1.551 πλοία και διατήρησε την πρώτη θέση σε χωρητικότητα, αριθμεί δε 3.428 πλοία, αντιπροσωπεύοντας το 15,56% της παγκόσμιας χωρητικότητας. Η ελληνική σημαία κατατάσσεται στην έκτη θέση διεθνώς και δεύτερη στην Ευρώπη, ο δε ελληνόκτητος στόλος εκπροσωπεί το 42,72 % της Ένωσης.

Η ναυτιλία, συνέχισε, που σήμερα συμμετέχει στην εθνική οικονομία με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 6% του ΑΕΠ, απασχολεί άμεσα εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες ανθρώπους και λειτουργεί επ' ωφελεία πεντακοσίων χιλιάδων ανθρώπων. Ειδικότερα, η άμεση συνεισφορά του βασικού ναυτιλιακού κλάδου υπολογίζεται στα περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 3,5% του Ελληνικού ΑΕΠ.