​Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι σε πολύ καλή πορεία εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία στα περισσότερα σημεία», αποκάλυψε στο πρωινό Mega ο κ.Κεδίκογλου, επισημαίνοντας πως το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα ξεπεράσει τις προβλέψεις των περισσοτέρων.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατεθεί με κριτήριο την μέγιστη απόδοση στην κοινωνία και θα ξαναγυρίσει όπως είπε στην οικονομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ A.Τσίπρα, τον οποίον κατηγόρησε για άγνοια περί των διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά, «ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά λέει ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Η γραμμή ‘από όλα έχει ο μπαξές’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση. Δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη».

Σχολιάζοντας τα σενάρια πρόωρων εθνικών εκλογών, ο κ.Κεδίκογλου ξεκαθάρισε πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η εξάντληση της τετραετίας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε τους εταίρους της χώρας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση, ενώ για την ανεργία σχολίασε, «η ανεργία ‘φρενάρει’ τώρα και θα αποκλιμακωθεί το επόμενο διάστημα».

Για την πορεία της οικονομίας εξήγησε ότι παρατηρείται μια αλλαγή της τάσης που θα προκαλέσει την μετάβαση από τον «φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων στον ενάρετο κύκλο των πλεονασμάτων».

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εντός των επόμενων ημερών, τονίζοντας ότι το κόμμα του επέλεξε μια νέα προσέγγιση για την τοπική αυτοδιοίκηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Τέλος, μιλώντας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει την Δημοκρατία και την ενότητα του ουκρανικού λαού.