​Οι αποφάσεις των εταίρων της ευρωζώνης για την Ελλάδα μπορούν να περιμένουν μετά τις ευρωεκλογές, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλούμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών του ευρώ στις Βρυξέλλες.

«Μετά το καλοκαίρι, θα μπορούσε να είναι και το Σεπτέμβριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ντάισεμπλουμ όταν τον ρώτησαν για την λήψη απόφασης για την Ελλάδα, τονίζοντας πως με αυτό συμφωνεί και το ΔΝΤ .

«Βρισκόμαστε εν μέσω αξιολόγησης. Αν η αξιολόγηση κλείσει θετικά, η απόφαση για μία νέα βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να περιμένει μετά τις ευρωεκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταϊσελμπλούμ, τονίζοντας πως «η Eurostat αναμένεται να επικυρώσει τα ελληνικά στοιχεία τέλος Απριλίου».

Ο κ. Νταϊσελμπλούμ δήλωσε πως στην συνέχεια το Eurogroup θα αποφασίσει ένα νέο πιθανό πρόγραμμα για την Ελλάδα, εάν αυτό είναι αναγκαίο.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Νταϊσελμπλούμ ανέφερε ότι εφόσον ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις του ελληνικού προγράμματος, θα εγκριθούν και οι δόσεις των επόμενων δανείων πριν από τον Μάιο.

«Αυτό θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα έως τον Αύγουστο. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, να λάβουμε νέες αποφάσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup και κατέληξε λέγοντας ότι από τον Αύγουστο και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για νέες αποφάσεις.

Τέλος, ο κ.Νταϊσελμπλούμ τόνισε πως το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί, το ζήτημα είναι ποιος θα το κάνει και πώς. «Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι».