​Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή τη σημερινή διυπουργική σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών των επιχειρήσεων, τόνισε πως «το υπουργείο Τουρισμού, εργάζεται συστηματικά και με συνέπεια για τη μεγαλύτερη δυνατή απλοποίηση των διοικητικών και αδειοδοτικών διαδικασιών».

«Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από επενδύσεις, που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα για το κράτος» είπε η κ.Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως «ο τουρισμός απέδειξε ότι είναι βασικός πυλώνας επανεκκίνησης της οικονομίας».

Σύμφωνα με την κ.Κεφαλογιάννη, στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η προσέλκυση και η στήριξη νέων τουριστικών επενδύσεων.

«Προς αυτή τη κατεύθυνση συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια διευκόλυνσης των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» πρόσθεσε η υπουργός.

Αυτή την περίοδο στην Τζια, στη Μήλο, στην Ιό και στη Μεσσηνία, όπως είπε η κ.Κεφαλογιάννη ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων τουριστικών επενδυτικών προτάσεων.

«Όλες μας οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στην ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας» επεσήμανε.

BINTEO STAR