​Αισθητή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε σεμινάριο του ΟΟΣΑ με θέμα η «ευρωζώνη σε σταυροδρόμι».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, είπε χαρακτηριστικά ότι στην χώρα «έχει υπάρξει αυξημένος ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο, (σ.σ. κλάδος) ο οποίος κατέστη πιο ανταγωνιστικός, εξέλιξη που οδήγησε μεταξύ άλλων σε μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού».

Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία του για την ενίσχυση της άκρας δεξιάς στον κοινοτικό Βορρά και Νότο. Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μίλησε επίσης για τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται συχνά από ορισμένες βόρειες χώρες σε σχέση με το ενδεχόμενο χορήγησης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και στην κόπωση που παρατηρείται σε χώρες του Νότου αναφορικά με τις συνταγές λιτότητας που τους επιβάλλονται.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη τόνωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, υποχρέωση που όμως, όπως είπε, δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε αυτές. Υπεραμύνθηκε της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης παρ�� το γεγονός ότι δεν βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές.