Μαλλιά – κουβάρια φαίνεται πως έγιναν Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή το ενδεχόμενο νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και την ανακοίνωσή του πριν από τις Ευρωεκλογές!

«Η Μέρκελ σταματάει τον Σόιμπλε», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με το οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας βοήθειας εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους γερμανούς ευρωσκεπτικιστές, ενώ «αρπάχτηκε» με τον υπουργό της και για την συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπάρχουν και πάλι εντάσεις για την γραμμή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Η Καγκελάριος σταμάτησε σχέδια του υπουργού Οικονομικών της να τεθεί στην διάθεση της Ελλάδας πριν από τις Ευρωεκλογές τον Μάιο ένα νέο πακέτο βοήθειας» και επισημαίνει ότι η Καγκελαρία «ενημέρωσε την κυβέρνηση στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε ένα τέτοιου είδους μήνυμα».

«Η κυρία Μέρκελ φοβάται ότι το επικριτικό προς την Ευρώπη κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" θα μπορούσε να ωφεληθεί στις εκλογές από μια συζήτηση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ, αντιθέτως, ο κ. Σόιμπλε ήθελε να στείλει στους Έλληνες ένα μήνυμα αλληλεγγύης και να καταστήσει σαφές ότι μπορούν μετά τις εκλογές να υπολογίζουν σε περαιτέρω στήριξη, καθώς βλέπει τον κίνδυνο, χωρίς την προοπτική περαιτέρω στήριξης, ριζοσπαστικά κόμματα στην Ελλάδα να ενισχυθούν πολύ», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Και το «Der Spiegel» καταλήγει: «πολλοί παρατηρητές θεωρούν το τέλος της κυβέρνησης συντηρητικών και σοσιαλιστών ως πιθανό και αυτό, ανησυχεί ο κ. Σόιμπλε, θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την ευρωκρίση. Μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε είχαν υπάρξει ήδη κατά την έναρξη της ευρωκρίσης σοβαρές διαφορές απόψεων για την σωστή στρατηγική: ενώ ο κ.Σόιμπλε ήθελε να λύσει την κρίση ευρωπαϊκά, η Καγκελάριος επέμενε να συμπεριληφθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».