Κόντρα έχει ξεσπάσει για το ψωμί και την πρόταση του ΟΟΣΑ να πωλείται με το ζύγι.

Αλαλούμ όμως επικρατεί και στο θέμα του γάλακτος. Μετά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ οι καταναλωτές θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο παστεριωμένο, το μακράς διαρκείας και το φρέσκο γάλα του οποίου όμως η διάρκεια θα επιμηκυνθεί .

Εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων υποστηρίζουν στο Σταρ ότι ο καταναλωτής «θα πίνει αγνώστου προέλευσης γάλα, παγοκολώνες Ολλανδίας, μην ξέρουν πόσο χρόνων γάλα είναι, όχι ημερών».

Με τη μελέτη που έχει γίνει πάντως 1,5 ευρώ θα κερδίσει ο καταναλωτής από αυτό τ�� μήνα.

Κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα διαμαρτυρήθηκαν επίσης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλλοντας τη συμφωνία με τον Καναδά, που μπορεί να πουλάει τυρί με την ονομασία like feta ή style φέτα. Η ελληνική φέτα ΠΟΠ χάνει την ταυτότητά της, όπως λένε.

Για το ψωμί, αντιπαράθεση υπήρξε και στη Βουλή, καθώς ψωμί με το ζύγι θα αγοράζουμε από εδώ και πέρα. Όχι, μόνο από το φούρνο, αλλά κι από πρατήρια και σούπερ μάρκετ με ζύμη που μπορεί να είναι κατεψυγμένη. "Για να τους ανταγωνιστούμε στην τιμή μας αναγκάζουν να πουλάμε κι εμείς κατεψυγμένο ψωμί" λένε οι αρτοποιοί.

«Το θέμα είναι στα πρατήρια, γιατί αυτοί θα έχουν τα 400 γραμμάρια έτοιμα από το εξωτερικό. Έρχονται οι φρατζόλες έτοιμες… Το κατεψυγμένο είναι πιο βολικό, βάζεις φρατζόλες στο φούρνο, είναι ζεστό, λες τι ωραίο και παίρνεις κατεψυγμένη ζύμη» ισχυρίσθηκε αρτοποιός στο ρεπορτάζ του Σταρ.

«Ψωμί από σούπερ μάρκετ δεν ψωνίζω, προτιμώ από φούρνο για να είμαι σίγουρη ότι δεν είναι κατεψυγμένο’ δηλώνει στο Σταρ καταναλωτής.