​Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η διαπραγμάτευση με την τρόικα και το πρωτογενές πλεόνασμα τέθηκαν επί τάπητος στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του STAR «Στον Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ένας από τους καλεσμένους του πάνελ ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εκτίμησε μεταξύ άλλων πως «το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο από τις προβλέψεις».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμά��ερ περί εικασιών για το ύψος του χρέους, o κ.Κεδίκογλου τόνισε ότι «το πλεόνασμα ήταν προϊόν δύσκολων αποφάσεων και θυσιών των Ελλήνων», ενώ απαντώντας στον Νίκο Χριστοδουλάκη που νωρίτερα ανέφερε στην εκπομπή ότι η κυβέρνηση βιάστηκε, ο κ.Κεδίκογλου είπε «Λέτε ότι βιαστήκαμε. Δεν έχουμε πει το ύψος, έχουμε πει ότι το πετυχαίνουμε και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Δεν άξιζαν οι Έλληνες να ακούσουν ότι αυτές οι θυσίες αρχίζουν να πιάνουν τόπο;»

«Δεν είναι μόνο αυτό το σημάδι, βλέπετε πως ανεβαίνει η Ελλάδα σε όλους τους δείκτες, τους δείκτες της ανταγωνιστικότητας, των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα ανεβαίνει παντού με μεγάλη προσπάθεια, με μεγάλες θυσίες, με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να βρίσκεται στα όρια του και να έχει ξεπεράσει τα όριά του, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ζητούμενο είναι τώρα η ανάπτυξη. Γιατί αυτή τη στιγμή το κυκλικά διορθωμένο πλεόνασμά της είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Αν καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία, το πλεόνασμα της Ελλάδας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Βάζουμε υγιείς βάσεις», πρόσθεσε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR