​Τον γύρο του κόσμου έκανε σήμερα η είδηση πως οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 15 δισ. ευρώ, με παράλληλη επέκταση της ωρίμανσης των υφιστάμενων χρεών κατά 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Πως άραγε θα επηρεάσει την τσέπη των Ελλήνων ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο ή τον Ιούνιο;

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα ο οικονομικός αναλυτής του σταθμού Κ.Στούπας εξήγησε πως πρόκειται για έμμεσο και όχι άμεσο κούρεμα του χρέους .

«Το κλειδί σε αυτήν την συμφωνία που συζητιέται είναι τα 50 έτη. Η χρονική διάρκεια των 50 ετών είναι μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδος» τόνισε ο κ.Στούπας.

Παράδειγμα

Αν κάποιο νοικοκυριό χρωστάει 340.000 ευρώ, αν το πληρώσει σε 10 χρόνια θα πρέπει να πληρώνει περίπου 2500 ευρώ τον μήνα, αν όμως γίνει όπως συζητούν επιμήκυνση δανείων κατά 50 χρόνια, τότε η μηνιαία δόση του δανείου δεν θα ξεπερνά τα 566 ευρώ !!!! Πρόκειται για καθοριστική διαφορά, που μόνο όφελος θα έχει για τα νοικοκυριά!!!!

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star