​Η Ελλάδα και η τρόικα έχουν γεφυρώσει σε μεγάλο βαθμό τις διαφορές τους όσον αφορά στο πιθανό δημοσιονομικό κενό του 2014, ξεπερνώντας έτσι ένα αγκάθι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης της Ελλάδας έχει καθυστερήσει εν μέρει λόγω των διαφωνιών για το πώς η Αθήνα θα καλύψει το κενό στον φετινό προϋπολογισμό, το οποίο εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να είναι πλέον το βασικό θέμα στις διαπραγματεύσεις δεδομένης της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, αναφέρεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ελλάδα αναμένεται να χρειαστεί 10 δισ. ευρώ με 20 δισ. ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2014-2015.
Τέλος αναφέρει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να συζητά με τους δανειστές της τους όρους των stress tests για τις τράπεζες, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον αντίκτυπο από την απόφαση του ΣτΕ για τις μισθολογικές περικοπές.
Πώς αντιδρά η Κομισιόν
«Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2013. Όταν θα τα έχουμε θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Μέχρι τότε είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για το κατά πόσο τα προβλήματα έχ��υν επιλυθεί» Αυτό τόνιζαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολιάζοντας το δημοσίευμα.