​Αν και η πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μ.Φέκτερ γινόταν συνήθως οιωνός κακών ειδήσεων για την χώρα μας, το τελευταίο διάστημα μόνο ευχάριστα νέα έρχονται από τον Αυστριακό τύπο ... για την Ελλάδα!

Σε σημερινό δημοσίευμα με τίτλο «Η βιομηχανία ανακάμπτει στην ευρωζώνη» και υπότιτλο «Η Ελλάδα για πρώτη φορά σε τροχιά ανάπτυξης», η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», σημειώνει πως χάρη στην ανάκαμψη στις χώρες κρίσης του ευρώ, η βιομηχανία διαγράφει επίσης ανοδική πορεία.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2009, ξεπέρασε και πάλι το κατώτατο όριο ανάπτυξης του 50% και, ως εκ τούτου, όλες οι νοτιοευρωπαϊκές χώρες- μέλη βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης.

Για την ευρωζώνη, ο σχετικός δείκτης, που θεωρείται σημαντικό «βαρόμετρο» στη βάση έρευνας σε μάνατζερ αγορών, αυξήθηκε κατά 1,3 μονάδες, φθάνοντας το 54%, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ινστιτούτου «Markit», καταγράφοντας τη δυναμικότερη ανάπτυξη από τον Μάιο του 2011.

Με 49,3 μονάδες η Γαλλία βρίσκεται ακόμη κάτω από το κατώτατο όριο ανάπτυξης, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως μια αύξηση του όγκου των εξαγωγών δείχνει ωστόσο μια σταθεροποίηση, και η γερμανική βιομηχανία έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 2,2% φθάνοντας τις 56,5 μονάδες, γεγονός που οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση από τις υπερπόντιες χώρες.

Στην «Άνοδο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας» αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα και της αυστριακής εφημερίδας "Der Standard", στο οποίο επισημαίνεται αυτό που πρώτοι αποκαλύψαμε χθες στο STAR, πως στην Ελλάδα ο δείκτης μεταποίησης PMI σημείωσε σημαντική άνοδο, καταγράφοντας για πρώτη φορά μετά από το 2009 ανάπτυξη στον τομέα της βιομηχανίας.