«Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων». Αυτό άφησε ��ήμερα να εννοηθεί ανώτατος παράγων του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα, εμμένοντας στην γραμμή Στουρνάρα.

«Είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε πρόταση, για νέο πακέτο, αρκεί να περιλαμβάνει ΜΟΝΟΝ διαρθρωτικά μέτρα και όχι δημοσιονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος παράγοντας.

Σταϊκούρας: Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις για το χρέος

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Global Capital Forum “Greece: A solid investment destination» υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης το συντομότερο δυνατό ρεαλιστικών λύσεων για το δημόσιο χρέος της χώρας

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, παρά τις θετικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην ελληνική οικονομία, το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους παραμένει ανοικτό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται «μεθοδικά και συστηματικά» ώστε να είναι εφικτή η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κατονόμασε την εξάλειψη των υψηλών «δίδυμων» ελλειμμάτων της χώρας ως την πιο ουσιώδη αλλαγή που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα. Ωστόσο, όπως είπε, η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Με πίστη, εθνικό σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει και μπορούμε, όπως έχει αποδειχθεί, να πετυχαίνουμε τους στόχους και ταυτόχρονα να διεκδικούμε καλύτερους όρους συνεργασίας από τους εταίρους και δανειστές μας. Μακριά από μαξιμαλιστικές, μη ρεαλιστικές απαιτήσεις», τόνισε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR