Νέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους οδηγούς καθώς από Τετάρτη αυξάνονται οι τιμές στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, ενώ οι εργολαβικές κοινοπραξίες σπεύδουν να επιβάλουν στο επόμενο διάστημα αυξήσεις έως 60% στις τιμέ�� των διοδίων αλλά και να δημιουργήσουν νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου οι οδηγοί θα δίνουν 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό, κάτι που ανεβάζει το κόστος στο “πήγαινέλα” στα 4,2 ευρώ και 3,60 ευρώ από 3,20 ευρώ που ήταν πριν. Παράλληλα, θα τεθούν σε εφαρμογή και πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων.

Την ίδια ώρα, σε αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων και λειτουργία νέων σταθμών προχωρά η Ιονία Οδός, ενώ είναι ζήτημα ημερών να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις αναπροσαρμογής των διοδίων και οι άλλες κοινοπραξίες των οδικών αξόνων της ΠΑΘΕ (Μαλιακός - Κλειδί, της Ιόνιας Οδού και του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).

Η μεγαλύτερη αύξηση 60%, η οποία οφείλεται στην αλλαγή της χιλιομετρικής χρέωσης στα διόδια και εκκρεμεί από το 2011, θα γίνει στο κομμάτι Μεταμόρφωση - Σκάρφεια από την κοινοπραξία Νέα Οδός. Η χρέωση για τα Ι.Χ. στα διόδια Αφιδνών θα αυξηθεί από τα 2,10 ευρώ στα 3,35 ευρώ, στη Θήβα από 2,55 ευρώ στα 4,05 ευρώ και στην Τραγάνα από 2,45 στα 3,95 ευρώ.

Τέλος, στο τμήμα Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς Πελασγίας και Μοσχοχωρίου θα αυξηθούν κατά 30% για τα Ι.Χ. και από 2,70 ευρώ θα πάνε σε 3,50 ευρώ και από 3,10 ευρώ σε 4 ευρώ αντίστοιχα.