​Η Ευρωζώνη θα διασφαλίσει την συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή στο Reuters.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, το Ταμείο δεν μπορεί να καταβάλει μέρος του δανείων προς την Ελλάδα εάν δεν εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες.

«Εκτιμώ πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να υπογράψει η Ευρωζώνη τη διασφάλιση συνέχισης της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως πως η Τρόικα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση της Ελλάδας πριν τα μέσα Μαΐου, καθώς όπως είπε δεν συμφέρει κανέναν η καθυστέρηση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του, δήλωσε επίσης πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μέχρι στιγμής σχετικά με ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι μπορεί να είναι απαραίτητο αν η Ελλάδα δεν ανακτήσει πλήρως την πρόσβασή της στις αγορές έως το 2015.