Την ώρα που οΈλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την τρόικα, οι Βρυξέλλες όπως έκανε χθες και το ΔΝΤ, διαμηνύουν πως «δεν έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επιστροφή της στην Αθήνα».

«Η αποστολή διεκόπη αρκετές φορές. Οι συζητήσεις συνεχίζονται ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές. Όμως, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν θα γίνει συζήτηση εις βάθος στο Eurogroup», είπε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματούχος, της ευρωζώνης.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και από μια σειρά διαρθρωτικών ζητημάτων, ενώ υπενθύμισε ότι τα προαπαιτούμενα ικανοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και η δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμούσε, εκταμιεύθηκε, ενώ πρόσθεσε πως από εδώ και στο εξής δεν προβλέπεται μεγάλο ποσό προς εκταμίευση.

Πάντως ο αξιωματούχος των Βρυξελλών επεσήμανε πως υπάρχει ισχυρή βούληση από πλευράς τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος, «σε κάθε περίπτωση, πριν από τον Μάιο».

«Τους επόμενους 2-3 μήνες, δεν λήγουν ελληνικά ομόλογα, επομένως δεν πιεζόμαστε ν�� ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις έως μία συγκεκριμένη ημερομηνία», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.