​Στην αγορά των 170 Leopard 2 επανέρχεται σήμερα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ρίχνοντας φως στο παρασκήνιο αυτής της αγοραπωλησίας, με βάση ένα έγγραφο του γερμανικού εξοπλιστικού κολοσσού Krauss – Maffei Wegmann από το 2001, το οποίο αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του STAR ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Η Γερμανική εφημερίδα αφού υπενθυμίζει τις κατηγο��ίες που εκτοξεύονται συνήθως σε βάρος των Ελλήνων, ότι κορόιδεψαν για να μπουν στην ευρωζώνη, ότι ζούσαν πάνω από τις δυνατότητες τους και πως την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάντια έχουν οι ίδιοι, υπογραμμίζει πως «τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά».

«Υπάρχουν γερμανικοί κολοσσοί που συνέβαλαν στη διαφθορά, γερμανικές τράπεζες που έδωσαν δάνεια, ενώ η γερμανική οικονομία σε ορισμένες συναλλαγές γνώριζε εκ των προτέρων ότι η Ελλάδα βυθίζονταν όλο και περισσότερο στα χρέη» επισημαίνει το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει,όσα αποκάλυψε χθες βράδυ στο STAR ο κ.Τέλλογλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «όταν η Krauss - Maffei Wegmann έκανε αγώνα για να εξασφαλίσει την παραγγελία, γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να την πληρώσει. Εκείνη την εποχή το πρόβλημα ήταν η ένταξη της χώρας στο ευρώ και οι αυστηροί όροι του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της εταιρείας από το 2001. Μάλιστα η Γερμανία θα έπρεπε να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την ασφάλιση των εξαγωγών προς την Ελλάδα από πιστωτικούς κινδύνους, πράγμα που δεν έκανε».

Στο ίδιο έγγραφο αποτυπωνόταν σύμφωνα με το δημοσίευμα και ο φόβος του εξοπλιστικού κολοσσού πως ελλείψει χρημάτων, η αγοραπωλησία θα καθυστερούσε, ή ακόμη και θα ακυρώνονταν, άρα η μόνη ��ύση θα ήταν να πληρώσει η Ελλάδα τα τεθωρακισμένα με την ανάληψη νέων χρεών.

«Επτά γερμανικές τράπεζες ήταν διατεθειμένες να δώσουν το απαραίτητο δάνειο …ποιά όμως το έδωσε τελικά παραμένει ανοιχτό… το βέβαιο είναι ότι η Αθήνα πλήρωσε τα τεθωρακισμένα με δανεικά σε ποσοστό πάνω από το 90%. Αυτό προκύπτει από έγγραφα του ελληνικού κοινοβουλίου. Η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο σύγχρονους στρατούς στην Ευρώπη, αλλά με σχεδόν κατεστραμμένα τα δημοσιονομικά της», αναφέρει η εφημερίδα .