Η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, σε συνέντευξη τύπου που δίνει αυτη την ώρα με τους υπουργούς Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε τη λύπη της για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την επιθυμία να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για το γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μάλμστρομ, μίλησε και για ένα «πιο λειτουργικό σύστημα ασύλου» για το οποίο δουλεύει «μαζί με τους έλληνες υπουργούς».

«Η επαναπροώθηση που γίνεται στην Ελλάδα είναι παράνομη» τόνισε η κ.Μάλστρομ, τονίζοντας πάντως πως περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της έρευνας .

Από την πλευρά τους οι κκ Μιχελάκης και Βαρβιτσιώτης, εξέφρασαν και αυτοί την λύπη τους για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι που στοίχησε την ζωή σε 12 αθώες ψυχές.

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια για την παράνομη μετανάστευση. Έχουμε σώσει χιλιάδες ζωές, χάσαμε 12 ζωές» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βαρβιτσιώτης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνει ΕΔΕ, ούτε και έρευνα από κάποια ανεξάρτητη αρχή, καθώς το θέμα όπως είπε έχει παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη και στο ναυτοδικείο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μιλώντας για την υπόθεση Ξηρού διαβεβαίωσε πως σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, ��υδείς Ευρωπαίος υπουργός έθεσε ζήτημα.

«Έχουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές πως θα πράξουν το καθήκον τους» πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή και το αν είναι ή όχι εγκληματική οργάνωση, ο κ.Δένδιας ξεκαθάρισε πως αυτό είναι στην κρίση της δικαιοσύνης

«Μην ξεχνάτε πως εγώ υπέγραψα την αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Δεν έχω συνηθίσει να ανακαλώ την υπογραφή μου» πρόσθεσε .

ΒΙΝΤΕΟ STAR