Άλλη μία πρωτιά για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο!!!! Μπορεί ακόμη πολλοί Έλληνες να νομίζουν ότι το… «ποντίκι» του υπολογιστή είναι τρωκτικό και το τρώνε οι γάτες, ωστόσο όπως φαίνεται από Ευρωπαϊκή έρευνα όλο και περισσότεροι καταναλωτές αφήνουν τις βιτρίνες και κάνουν … ηλεκτρονικές αγορές!!!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της E-commerce Europe οι Έλληνες καταναλωτές ξόδεψαν 1.347 ευρώ -κατά κεφαλήν- για αγορές, μέσω online καταστημάτων. Ποσό που είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για αγορές, μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων!!!

Κατά μέσο όρο: οι καταναλωτές στη Νότια Ευρώπη ξόδεψαν το 2012 συνολικά 833 ευρώ, μέγεθος το οποίο είναι κάτω από τα 1.234 ευρώ, δηλαδή τον μέσο όρο της Ε.Ε. των 28 και τα 1.402 ευρώ του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Έτσι με τα 1.347 ευρώ κατά κεφαλήν, οι Έλληνες αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στις αγορές, μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Νότια Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο συνολικός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανήλθε το 2012 στα 2,56 δισ. ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ, ενώ από τα 11,3 εκατ. κατοίκους της χώρας, εκ των οποίων τα 6,09 εκατ. χρησιμοποιούν το Internet, το 1,9 εκατομμύριο είναι e-καταναλωτές.

Όπως επισημαίνεται στη συγκεκριμένη έρευνα, η Νότια Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρος και Μάλτα) αποτελεί "εύφορο" έδαφος για τις online δραστηριότητες λιανικής, αντιπροσωπεύοντας το 10% των συνολικών online πωλήσεων στην Ευρώπη.