​«Η στάση της τρόικας είναι ίδια από την αρχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν σκληρύνει τη στάση τους αναφορικά με τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν απορρίπτονται από τους δανειστές τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή.Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες. [...] Δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα».

Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό εν όψει της έλευσης της τρόικας, σημείωσε ότι δεν έχει ζητηθεί από τους εταίρους υπογραφή από τον κ. Τσίπρα για την τήρηση του Μνημονίου.

Αναφορικά, τέλος, με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και τα μέτρα ύψους 1,2 δισ, ο υπουργός Οικονομικών δεν ανακοίνωσε ποια θα είναι αυτά και αρκέστηκε στη δήλωση «θα τα δείτε».