Στην Ελλάδα, μία χώρα με καταγεγραμμένους πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους, μόνο το 20% λαμβάνει κάποιο επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Οι όροι για την χορήγηση του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων αυστηροποιήθηκαν με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Από την αρχή του χρόνου, άνεργοι συρρέουν στους κατά τόπους ΟΑΕΔ για να καταθέσουν αίτηση, η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, πληροφορείται ότι δε δικαιούται κάποιο επίδομα...

Το STAR έκανε ρεπορτάζ και μίλησε με μακροχρόνια ανέργους που -όπως είναι λογικό- αισθάνονται ξεχασμένοι και αδικημένοι…

«Αυτή τη στιγμή δεν δικαιούμαι τίποτα. Έχω κλείσει τα 60, είμαι συμπληρωμένος από ένσημα, έπρεπε να είμαι συνταξιούχος και επειδή δεν πρόλαβα τον παλιό νόμο με έχουν ρίξει στον Καιάδα» εξομολογείται στην κάμερα του STAR ένας άνεργος.

«Δεν δικαιούμαι επίδομα ενώ είμαι μακροχρόνια άνεργη. Είναι άδικο. Γιατί αυτοί που το δικαιούνται ΚΑΙ έπαιρναν επιδότηση μέχρι 1/1/2013 ΚΑΙ τους ξαναδίνουν τώρα για όλο το 2014; Εφόσον είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ανεργία δεν έπρεπε να δίνουν κάποιο επίδομα να βοηθήσουν τον κόσμο να μπει στη σειρά του πάλι;» αναρωτιέται μια άλλη γυναίκα χωρίς εργασία.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR…