«Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα της ενέργειας, οφείλει σήμερα να αντιμετωπιστεί ως μια εθνική προσπάθεια» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στο 3o στρατηγικό συνέδριο «INVESTING IN ENERGY 2014».

«Ας αφήσουμε όμως τις επενδύσεις έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες. Ας πάψουμε να τις ενοχοποιούμε εκ προοιμίου και να τις μετατρέπουμε σε πεδίο επαναστατικής γυμναστικής» πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι τώρα είναι ώρα για σύμπλευση: «Ας ενώ��ουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε λύσεις στις όποιες θεσμικές και δομικές αδυναμίες παραμένουν. Για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων. Για να ενημερώσουμε σωστά τις τοπικές κοινωνίες. Για να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα και να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας στο ενεργειακό τοπίο της περιοχής».

Τέλος, ο κ. Μίχαλος εκτίμησε ότι ο τομέας της ενέργειας είναι αυτός που θα ανορθώσει την ελληνική οικονομία: «Ο τομέας της ενέργειας είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει συνολικά το πρόσωπο και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε, αφήνοντας οριστικά πίσω αδυναμίες και λάθη του παρελθόντος».