«Ενήργησε κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική» εξηγεί για την Αναστασία Σακελλαρίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ανακοίνωση του με την οποία προβαίνει σε διευκρινήσεις για την υπόθεση με τα «κόκκινα δάνεια».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ δεν παραιτείται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

ΒΙΝΤΕΟ STAR