«Η Ελλάδα είναι μια κακή διαφήμιση για την κυβέρνηση και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων είναι πολύ κακή και πολλές φορές υπάρχει πολιτική ανάμειξη. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο επιβλήθηκε στη χώρα όταν η οικονομία κατέρρευσε, έχει μείνει πίσω. Η κυβέρνηση κατάφερε να χάσει τον στόχο της για το 2013 των 1,3 δισ. ευρώ, αν και τον μετέθεσε ήδη δύο φορές».

Έτσι ξεκινά το δημοσίευμα του Economist για τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις με τίτλο «Διαβολεμένα ελ��ηνικά», όπου αναφέρεται για δυσλειτουργικούς θεσμούς στην Ελλάδα που δεν αφήνουν «τίποτα να λειτουργήσει».

Το οικονομικό περιοδικό αναφέρεται και στην ιδέα να μεταβιβαστούν περιουσιακά στοιχεία σε εταιρία συμμετοχών στο εξωτερικό, η οποία και απορρίφθηκε «με κατηγορηματική άρνηση από την ελληνική κυβέρνηση».

«Οι κρατικές κατοικίες εκτιμάται σήμερα ότι είναι αξίας 3,3 δισ. ευρώ. Με την επένδυση ύψους 50 ευρώ ανά τ.μ. ή 7 δισ. ευρώ, αυτά θα μπορούσαν να αποφέρουν σχεδόν 20 δισ. σε πάνω από 10 χρόνια. Ωστόσο, πολλές περιουσίες δεν έχουν σαφή τίτλο και δεν υπάρχει κτηματολόγιο. Ακόμη και με πολιτική βούληση, η δημιουργία των απαραίτητων νομικών δομών θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια» καταλήγει το δημοσίευμα…