Περισσότερες Κυριακές με ανοικτά καταστήματα ζητούν οι έμποροι, των οποίων τα σχετικά αιτήματα προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για να αλλάξει η ρύθμιση του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου 4177/2013 ολοένα και αυξάνονται.
Την ίδια ώρα, μετά την επιτυχία της «λευκής νύχτας» στην Αθήνα φαίνεται να είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν την εναλλακτική λύση να μένουν ανοικτά μέχρι πολύ αργά τα εμπορικά καταστήματα κάποια Σάββατα, παρά να λειτουργούν κάποιες Κυριακές!
Ήδη, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασ��ής έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητά να λειτουργούν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, πέραν των δέκα τις οποίες είχε αποφασίσει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εξετάζει το αίτημα προς το υπουργείο -με βάση τις προτιμήσεις των μελών της- για λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, και όχι τις δύο πριν τα Χριστούγεννα που ισχύει σήμερα, αλλά και δύο «λευκές νύχτες» τον χρόνο.
Παράλληλα, οι μικρομεσαίοι έμποροι ζητούν και τη θεσμοθέτηση δύο «λευκών νυχτών» τον χρόνο για το εμπόριο, η μια την Ημέρα τ��υ Καταναλωτή (15 Μαρτίου) και η άλλη την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου (22 Σεπτεμβρίου).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, διπλασιάστηκε η επισκεψιμότητα των καταστημάτων τις δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου που έμειναν ανοικτά, ενώ ακόμη καλύτερα τα πήγαν τα καταστήματα που δούλεψαν την τελευταία Κυριακή του χρόνου.