​Αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία η προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας.

Έτσι, η επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 υπό τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει τον ρόλο της τρόικας, Αυστριακό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, αναβάλλεται, όπως επισημοποιήθηκε με μια λιτή ανακοίνωση από τη Γραμματεία τη Επιτροπής του ΕΚ για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική.

Η εξέλιξη του θέματος πυροδότησε νέα κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Την αναβολή είχε προαναγγείλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, ο οποίος υποστήριξε ότι έγινε μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χουντής δήλωσε: «Η παρουσία στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα χαλούσε τις φιέστες του λεγόμενου success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα»

Κεδίκογλου: Θεωρίες συνωμοσίας από ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς» ανέ��ερε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο! Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR