Με χάος και σκηνές απείρου κάλους στις εφορίες μας αποχαιρέτισε το 2013.

«Κερδισμένοι» τελικά για το ρίσκο τους να μην πληρώσουν μέχρι σήμερα ήταν όσοι περίμεναν να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι τράπεζες και οι εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τελικά παράταση έως την Παρασκευή. Η παράταση ήρθε αφού οι φορολογούμενοι είχαν στηθεί για ώρες στις ουρές σε εφορίες και τράπεζες.

Όμως για όσους δεν κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας έως σήμερα τα νέα δεν είναι καλά καθώς δεν δόθηκε τελικά παράταση για δηλώσεις ακινησίας οχημάτων.

Όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες θα πρέπει πλέον να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014. Αν τα πληρώσουν έως την Παρασκευή δεν θα έχ��υν πρόστιμο.

Αν τα πληρώσουν όμως από Δευτέρα θα επιβαρυνθούν και με πρόστιμο 100% του τέλους κυκλοφορίας που αναλογεί στο όχημά τους.

Πάντως, μετά τις 12 το μεσημέρι που έληγε και τυπικά το ωράριο των εφοριών θεσπίστηκε μια γρήγορη διαδικασία όπου οι πολίτες απλώς συμπλήρωναν μια απλοποιημένη δήλωση και παρέδιδαν τις πινακίδες.

Ένας από αυτούς που κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους και ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά». Στην δήλωση ακινησίας του οχήματός που κατέθεσε στην Εφορία Χαλανδρίου κλήθηκε να... απ��ντήσει εγγράφως και για ποιο λόγο καταθέτει τις πινακίδες! Τι απάντησε;

Στην Αμαλιάδα άλλος φορολογούμενος βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να πάει στην εφορία και να καταθέσει τις πινακίδες. Πήγε καβάλα στο... άλογό του που δεν απαιτεί τέλη κυκλοφορίας!