«Πολύ θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό και το 2014» βλέπει από τις προκρατήσεις η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έκανε λόγο -μιλώντας στο Mega- για ποιοτική στροφή στην στοχοποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

«Οι στόχοι που βάζει το υπουργείο δεν είναι ποσοτικοί και γι' αυτό επιμένω στα ποιοτικά στοιχεία. Γι' αυτό και βλέπετε ότι η προσπάθεια που γίνεται και με το νόμο που περάσαμε το καλοκαίρι και με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε τώρα στη Βουλή είναι να δώσουμε την προοπτική στον ελληνικό τουρισμό για την επόμενη δεκαετία» υποστήριξε η κα υπουργός Τουρισμού.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε σε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων το 2013 ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ��ρθει στη χώρα μας πάνω από 17 εκ. τουρίστες: «Για πρώτη φορά είδαμε πάρα πολλούς επισκέπτες να έρχονται προς τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή αυτό που πάρα πολλά χρόνια λέμε για επέκταση της σεζόν, σε κάποιες περιοχές αυτό έγινε πραγματικότητα και άλλωστε αυτό είναι ένα από τα στοιχήματά μας για την επόμενη χρονιά, το να μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο όχι μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και μια προσπάθεια καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου».