​Από τέσσερις μεγάλες εφορίες της Αττικής ξεκινά το πρόγραμμα κοινοποίησης ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στα χέρια τρίτων. Πρόκειται για τις εφορίες ΦΑΕ Πειραιά, Α΄ Αθηνών, Ηλιούπολης και Κηφισιάς.

Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενοι που υπάγονται σε αυτές τις εφορίες και έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα είναι από τους πρώτους που θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις -με συνοπτικές διαδικασίες- τραπεζικών τους υπολοίπων.

Σημειώνεται ότι με το νέο σύστημα ηλεκτρονικών κατασχετηρίων συντομεύεται δραματικά ο χρόνος από την έκδοση του κατασχετηρίου έως και την μεταφορά των τραπεζικών υπολοίπων του οφειλέτη στον τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου.

Ο ορισμός των τεσσάρων εφοριών γίνεται με απόφαση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη. Σταδιακά το σύστημα των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων θα επεκταθεί σε όλες τις εφορίες.

Υπενθυμίζουμε πως σε σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό πριν μερικές ημέρες, αποφασίστηκε η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση διευρύνεται χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.