Παρελθόν όπως φαίνεται θα αποτελούν σε λίγα χρόνια οι συντάξεις, καθώς θα τις παίρνουν μόνο οι ελάχιστοι αιωνόβιοι που θα υπάρχουν στην χώρα!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια από το 2030 σε έκθεσή της που συντάχθηκε το 2011, όπως αναφέρει η "Καθημερινή".

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με την έκθεση θα προέλθει από τη βελτίωση του προσδόκιμου ορίου ζωής, που σήμερα για μετά τα 65 είναι τα 18 χρόνια για τους άνδρες και τα 20 χρόνια για τις γυναίκες.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η Ελλάδα «επί του παρόντος» έχει προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να μην είναι απαραίτητη η άμεση και βίαιη αλλαγή των ορίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί νομοθετικά να προσαρμόζει την ηλικία συνταξιοδότησης ανάλογα με τις τάσεις αύξησης στο προσδόκιμο ζωής.

Βάσει, πάντως, των δημογραφικών προβολών από το 2011 έως το 2030, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να περνούν το ένα τέταρτο της ενήλικης ζωής τους ως συνταξιούχοι. Το ποσοστό αυτό βάσει των σεναρίων κυμαίνεται από 25%-30% και αυξάνεται κατά 2% μόνο το 2060.

Στην Ελλάδα από το 2012 το γενικό όριο συνταξιοδότησης είναι το 67ο έτος της ηλικίας. Από το 2021 και για κάθε τριετία αναμένεται νέα προσαρμογή βά��ει του προσδόκιμου ζωής.