Στις αρχές Μαρτίου θα υποβληθούν οι προσφορές για τα τουλάχιστον επτά ακίνητα που πωλεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Οι πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr είχαν σταματήσει το τελευταίο τρίμηνο, αλλά θα ξεκινήσουν πάλι από τις αρχές του νέου έτους.

Το νέο κύμα πωλήσεων ακινήτων θα αφορά σε περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε πέντε πόλεις και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και Βόλο.

Ένα από τα πρώτα κτίρια που θα δημοπρατηθούν είναι το εξαώροφο (επιφάνειας 874 τ.μ.) επί της οδού Ευαγγελιστρίας 9 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 66% του ακινήτου, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στο Ταμείο Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ).

Μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας θα επιχειρηθεί και η πώληση ενός από τους χώρους υποστήριξης της Αττικής Οδού, έκτασης 5 στρεμμάτων, που βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι. Κληρονομιά από έναν άλλο οδικό άξονα (την πάλαι ποτέ Εθνικό Οδό Αθηνών – Φαλήρου και σήμερα Λεωφ. Συγγρού) είναι το τρίτο ακίνητο που θα πωληθεί στην Αθήνα. Πρόκειται για οικόπεδο 400 τ.μ. στη Λ. Συγγρού.

Στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να πωληθεί τριώροφο διατηρητέο κτίριο στην παλιά πόλη. Το κτίριο είναι διπλά χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο (από το υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο μορφολογικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον) και από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στην περιοχή του Ρίου βρίσκεται ένα ακόμα ακίνητο (έκτασης 16,7 στρεμμάτων) που θα πωληθεί. Το παραλιακό ακίνητο ήταν στην ιδιοκτησία του ΕΟΤ και θεωρείται πως μπορεί να αξιοποιηθεί για τουριστική επένδυση.

Στο κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 11 – 13) βρίσκεται ένα ακόμα οικόπεδο με τρία κτίσματα (δύο από τα οποία είναι διατηρητέα), ενώ στο Βόλο πρόκειται να πωληθεί οικόπεδο 1,25 στρεμμάτων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.