​Χάνουν το ΕΚΑΣ από 01/01/14 οι ανάπηροι και οι συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών. Αυτό επιβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου με τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Η απόφαση έχει ληφθεί στο παρελθόν. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να εξαιρεθούν από την περικοπή τα άτομα με αναπηρία. Αυτή είναι η πρόταση από πολλές πλευρές. Υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση για να δούμε αν θα γίνει αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, ξεκαθαρίζοντας πως το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθεια έτσι ώστε «ακόμη και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να μην κοπεί το ΕΚΑΣ στους αναπήρους.Δεν ξεκαθάρισε βέβαια αν θα συμπεριληφθούν όλοι οι ανάπηροι ή θα αφορά (εάν εφαρμοστεί τελικά) εκείνους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Σε ερώτηση για το αν κόβονται προνοιακά επιδόματα και αν εξετάζονται νέα εισοδηματικά κριτήρια, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως «δεν υπάρχει επεξεργασία προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που έγινε τώρα είναι η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τώρα και με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή για διασταυρώσεις που έχουν να κάνουν με τη διαπίστωση προβλημάτων ή θανόντες, κτλ. Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να έχει να κάνει με εισοδηματικά κριτήρια».