Με αυξήσεις στα διόδια ξεκινάει η νέα χρονιά!

Συγκεκριμένα, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που κατασκευάζει τον οδικό άξονα Μαλιακός – Κλειδί Ημαθίας γνωστοποίησε πώς οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ θα γίνουν και αναπροσαρμογές των διοδίων.

Όπως ανακοινώθηκε, στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ.

Οι νέες τιμές θα είναι οι εξής:

2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, 3,50 ευρώ για ΙΧ, 8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά, 12,2 ευρώ για νταλίκες. Και στο Μοσχοχώρι 2,8 ευρώ για μοτοσικλέτες, 4 ευρώ για ΙΧ, 10,10 ευρώ για φορτηγά και 14,10 ευρώ για νταλίκες.

Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές.

Στις κατηγορίες 1 και 2, δηλαδή μοτοσικλέτες και ΙΧ θα υπάρξει μια μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς, ενώ μειώσεις θα υπάρξουν και στις κατηγορίες 3 και 4, δηλαδή μικρά φορτηγά και νταλίκες.

Όπως επισημαίνεται, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά.

Εν τω μεταξύ, μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με την τιμή να είναι ίδια με εκείνη των διοδίων της Πελασγίας, ενώ θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και να τεθούν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, που βρίσκεται στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι.