​Επτακόσιοι εξήντα οκτώ «συγχωρεμένοι» εκτός από άφεση αμαρτιών έπαιρναν και προνομιακά επιδόματα!!! Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας πως το φαινόμενο αυτό «πεθαίνει» καθώς η παρακολούθηση των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνται από τους δήμους ενσωματώθηκε πλέον στο σύστημα «ΗΛΙΟΣ».

Εκτός από τις εκατοντάδες περιπτώσεις παράνομης είσπραξης επιδο��άτων από συγγενείς θανόντων, διαπιστώθηκε επίσης πως υπάρχει εσφαλμένη καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης και ΑΜΚ για 10.500 δικαιούχους επιδομάτων.

«Φωτίζουμε άλλη μία αθέατη πλευρά του κοινωνικού κράτους, αυτή των προνοιακών επιδομάτων, ενσωματώνοντας στο σύστημα "ΗΛΙΟΣ" την παρακολούθηση των 172.571 επιδομάτων που χορηγούνται σε 164.106 δικαιούχους από τους Δήμους υπό την εποπτεία του υπουργείου μας. Το συνολικό ποσό που καταβάλλεται μηνιαία σε προνοιακά επιδόματα ανέρχεται σε 55.232.691 ευρώ», είπε ο κ. Βρούτσης.

Επίσης ανέφερε ότι τα προνοιακά επιδόματα «εξετάζονται όχι μόνο αυτοτελώς αλλά και σε συνδυασμό με τις συντάξεις που λαμβάνουν οι δικαιούχοι τους και σε μεταγενέστερο χ��όνο και με τα λοιπά εισοδήματα τους. Χαρτογραφείται με τον τρόπο αυτό ένας ακόμα ευαίσθητος χώρος, διαπιστώνοντας, δυστυχώς όμως, και εδώ, την ύπαρξη παραβατικών συμπεριφορών».

Έχουμε 2.666.683 συνταξιούχους!

Επίσης βάσει της έκθεσης, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 932,80 ευρώ.

Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.666.683 άτομα και ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων σε 4.431.939.

Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον Δεκέμβριο φθάνει τα 2.298.147.449,59 ευρώ.