«Η μνημονιακή συνταγή δεν προσφέρει πια λύσεις. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν το χρειάζεται πλέον η χώρα μας και δεν δίνει προοπτική στον λαό μας. Και πιστεύω ότι αυτό το γνωρίζουν πλέον και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ, που βρίσκονται όμως σε αμηχανία -πολιτική και οικονομική- για το πως θα αλλάξουν δρόμο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλώντας σε ημερίδα του Συνδέσμου.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η πραγματική έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με το πρόγραμμα της τρόικας αλλά με την αναγέννηση της πραγματικής οικονομίας και μάλιστα –όπως τόνισε- με αιχμή του δόρατος τη βιομηχαν��α. «Χωρίς επαναβιομηχάνιση, δεν υπάρχει πραγματικό happy end για το ελληνικό δράμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι μετά από 4 πέτρινα χρόνια με βαρύτατο οικονομικό και ακόμα οδυνηρότερο κοινωνικό κόστος, «πετύχαμε να θέσουμε υπό σχετικό έλεγχο τη δημοσιονομική μας κρίση αλλά, όμως, παραμένουμε ουσιαστικά εμείς όμηροι και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παγιδευμένοι σε ένα πρόγραμμα που μειώνει συνεχώς το εισόδημα και αυξάνει διαρκώς τους φόρους, διαιωνίζοντας έτσι την ύφεση, αντιμετωπίζει τις δημόσιες επενδύσεις ως δημοσιονομικό και όχι ως αναπτυξιακό εργαλείο, συρρικνώνει το τραπεζικό σύστημα και το καθιστά αδύναμο να στηρίξει την ανάπτυξη και οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση, αφήνοντας τους ασθενέστερους χωρίς δίχτυ προστασίας».

«Το στοίχημα της νέας, παραγωγικής Ελλάδας πρέπει να το βάλουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό –και να το κερδίσουμε κόντρα στο μέχρι σήμερα καθεστώς» κατέληξε ο κ. Δασκαλόπουλος.