​Στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Γ. Προβόπουλος θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος.
Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η οικονομία το 2014 θα έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης σύμφωνα με την έκθεση, ωστόσο γίνονται συστάσεις προς την κυβέρνηση με αιχμή την αυξημένη φορολογία.
Ο κ.Προβόπουλος στην έκθεση θα τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως υπάρχουν πλέον βάσιμες ενδείξεις τερματισμού της ύφεσης, οι οποίες αποτυπώνονται στη βελτίωση μίας σειράς μακροοικονομικών δεικτών.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Καλεί λοιπόν την κυβέρνηση να επιταχύνει με διαρθρωτικές αλλαγές την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας με στόχο να αλλάξει το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να αναγνωρίσει το «συμμάζεμα» που έχει επιτευχθεί έως σήμερα με τη συγκέντρωση του συστήματος σε τέσσερις ομίλους.

Ωστόσο, θα προτρέψει τις διοικήσεις των τραπεζών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στα δάνεια, με την ενίσχυση των διευθύνσεων αναδιάρθρωσης χορηγήσεων.