Αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών η τρόικα για να επιστρέψει, όπως είχε προγραμματιστεί, τον Ιανουάριο. Φεύγοντας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, αρκέστηκε σιβυλλικά να δηλώσει «καταγράψαμε κάποια πρόοδο, θα επιστρέψουμε το Γενάρη».

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΥΠΟΙΚ και ΥΠΑΝ έλεγαν οτι αυριο βράδυ στο Eurogroup θα ληφθεί απόφαση για τα ΕΑΣ όποτε τη Πέμπτη στη συνεδρίαση (ίσως με τηλεδιάσκεψη) του Euro Working Group θα μπορεί να ξεκλειδώσει η δόση που καθυστερεί απο τον Ιούλιο, υψους 1 δις ευρώ, μετά απο την έκθεση των επικεφαλής της τρόΊκας.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, αν και έγιναν βήματα που έφεραν τις δύο πλευρές πιό κοντά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συμφωνία σε όλα, οι ίδιοι αξιωματούχοι επισήμαιναν πώς υπάρχει περιθώριο μιας εβδομάδος να συμφωνήσουν, προκειμένου να μην ληφθεί μονομερής απόφαση απο την ελληνική πλευρά. Οι ίδιοι αξιωματούχοι άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο της επέκτασης της ρύθμισης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν οι ημερομηνίες και οι προθεσμίες δεν επαρκούν μια και λήγει τέλος του έτους η ισχύουσα ρύθμιση, αλλά η ΠΝΠ σημείωναν με νόημα πώς δεν είναι άμεση και πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου.