Ένας εν ενεργεία αστυφύλακας της Αστυνομίας, φέρεται να είχε δώσει οικιοθελώς την ταυτότητά του, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στον ανθυπολοχαγό των ειδικών δυνάμεων, Αλέξανδρο Κασιδιάρη , η οποία βρέθηκε πλαστογραφημένη στον υπολογιστή του αδελφού του, εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, πάντως μετά την θύελλα αντιδράσεων από Μητροπολίτες που διέψευσαν τις σχέσεις που υποστήριξε ότι έχουν με το κόμμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πέρασε στην αντεπίθεση, όπως σας γράψαμε από το star.gr.

Οι διωκτικές αρχές πάντως κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία για να βρουν επιλήψιμα στοιχεία, ενώ εστιάζουν στον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς μάρτυρες τον εμφανίζουν ως εκπαιδευτή ταγμάτων εφόδου.

Χαρακτηριστικά ο Μιχαλολιάκος, είχε αναφέρει σε ένα βίντεο: «Δίπλα μου έχω τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, όπως γνωρίζετε είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και θα αναλάβει την ιδεολογία, το κομμάτι της ιδεολογίας και της εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πάντως με άρθρο του στην εφημερίδα «Εμπρός», αναφέρεται απαξιωτικά στο υλικό που βρέθηκε, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα αρχεία ανακλήθηκαν από τις αρχές αφού είχαν διαγραφεί.

«Μία άλλη φωτογραφία δείχνει ρουκέτες και όλμους και γι’ αυτήν στα κανάλια είπαν ότι είναι... απόδειξη (!) για την ύπαρξη του περίφημου και ανύπαρκτου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Μόνο που η φωτογραφία αυτή είναι κατεβασμένη από το Google και είναι από τον εμφύλιο πόλεμο της Βοσνίας της δεκαετίας του '90».

Ο γ.γ της Χρυσής Αυγής απαντά και στις πληροφορίες που φέρουν τις αρχές να εξετάζουν την επέκταση της δίωξης ακόμα και για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων της κατάλυσης του πολιτεύματος. «Με φωτογραφίες κατεβασμένες από το Google προσπαθούν να μας καταστήσουν... ενόχους εσχάτης προδοσίας γιατί αυτό σημαίνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για ανατροπή του πολιτεύματος. Είναι βέβαιο ότι ο υπερβάλλων ζήλος των κατηγόρων μας θα γίνει μπούμερανγκ»

Οι φωτογραφίες πάντως από σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση, από ρίψεις με όπλα εν κινήσει, όπως αυτή του Ηλία Κασιδάρη, από εκδηλώσεις με παρελάσεις στρατιωτικού τύπου αποτελούν κατά τις αρχές ενδείξεις, πώς η Χρυσή Αυγή ήταν ένα πολιτικό προκάλυμμα μιας στρατιωτικού τύπου και επιδιώξεων οργάνωσης που σκοπό είχε την κατάλυση του πολιτεύματος

Τι είπε στο Star o δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ήταν ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη οποίος υποστήριξε τον εντολέα του για τις εικόνες που τον δείχνουν να ποζάρει με όπλα και να πυροβολεί ημίγυμνος, αλλά και για τις δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου ο οποίος, όπως σας γράψαμε και παραπάνω, είχε αναφέρει σε βίντεο ότι ο κ. Κασιδιάρης αναλαμβάνει «το κομμάτι της ιδεολ��γίας και της εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σαράκης «ξεχνάμε ότι ο κ. Κασιδιάρης υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις καταδρομές και ότι υπάρχουν πάρα πολλά σωματεία ή και σύλλογοι εφέδρων που έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και συναντώνται σε μεταγενέστερους χρόνους και ��κπαιδεύονται. Και ρωτώ; Είναι ποινικό αδίκημα;»


Στη συνέχεια μάλιστα υποστήριξε ότι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής «είναι ελεύθερος σκοπευτής από το 1999.Οι σκοπευτές είναι ένα άθλημα που συμπεριλαμβάνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ότι κάποιοι από αυτούς αθλούνται στην σκοποβολή μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για δίωξη για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας;»

Όσο για τις φωτογ��αφίες που δείχνουν τον Ηλία Κασιδιάρη να χαιρετά ναζιστικά ο κ. Σαράκης υποστήριξε ότι «κανένας χαιρετισμός δεν είναι πονικό αδίκημα. Κατά συνέπεια δεν μπορεί αποτελέσει αξιολογικά κριτήριο για την στοιχειοθέτηση της κατηγορίας που τους έχει αποδοθεί».

Για τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη ο δικηγόρος του είπε στο Star ότι «για να έχουμε το αδίκημα της πλαστογραφίας θα πρέπει το έγγραφο να είναι σε έντυπη μορφή. Αν δεν υπάρχει έγγραφο δεν υφίσταται το αντίγραφο"

Κάντε κλικ και δείτε τα βίντεο...