Πρώτη ανάρτηση: 14/12/2013 18:41

Αγώνα δρόμου κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να κλείσουν τα τέσσερα προαπαιτούμενα-αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, εξόφληση οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων- και να υπάρξει πρόοδος στα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν στις 15:00 με τον υπουργό Ανάπτυξης αλλά το ραντεβού τους ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα. «Δεν υπήρξε πρόοδος σήμερα. Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε περιθώριο υποχώρησης και πως προτείνουν κάτι που δεν ��πορούμε να δεχτούμε», ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα δέχεται τη 12μηνη παράταση στο νόμο Κατσέλη, ωστόσο, διαφωνεί στα κριτήρια για υπαγωγή στο νόμο και ζητά αυστηροποίηση του πλαισίου.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως «μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να νομοθετήσουμε αλλά επιδιώκουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια». Έτσι, ο Κωστής Χατζηδάκης θα έχει νέο ραντεβού με την τρόικα την Κυριακή στις 10.00 π.μ.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η συνάντηση με με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι, πριν φύγει για Βρυξέλλες για το έκτακτο Γιούρογκρουπ της Τρίτης, να έχει μαζί στις αποσκευές του και τη συμφωνία της Τρόικα.