Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) παίρνουν σειρά στις επαφές του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, που θα περάσει το κατώφλι του ΥΠΟΙΚ σήμερα στις 17:00. Νωρίτερα, στις 15:00, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό μέτωπο που απασχολεί τις δύο πλευρές είναι ο τρόπος μείωσης του προσωπικού, καθώς η Αθήνα επιθυμεί την εφαρμογή της εθελουσίας εξόδου, ενώ η τρόικα απευθείας απολύσεις, ενώ σχεδιάζεται να δοθεί χρονική παράταση στη λειτουργία των ΕΑΣ και συνέχιση της εξαγωγικής δραστηριότητας, έως ότου μπει οριστικό λουκέτο.

Από την κυβέρνηση εκφράζεται αισιοδοξία για συμφωνία πριν από την αναχώρηση του Τόμσεν και της παρέας του, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, σημαντική προσέγγιση φαίνεται ότι έχει υπάρξει στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας: σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, ήδη έχει υπάρξει συμφωνία σε τρία από τα τέσσερα σημεία των διαπραγματεύσεων.