​Πρώτη δημοσίευση:10:40

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γ.Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόϊκας, που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά απο τις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς «ανοικτά» είναι πολλά θέματα αγκάθια όπως οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ο ΦΠΑ στην εστίαση και η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση της Παρασκευής αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις». Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.

Στουρνάρας: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η δόση

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου, ο κ Στουρνάρας τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες αφήνοντας ανοιχτή την ατζέντα των συνομιλιών με την τρόικα όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις και τους πλειστηριασμούς.