​Την διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής συντάξεων παρείχε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας που μετείχε στην συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ της ΕΚΤ δεν έθεσαν στη σύσκεψη θέμα βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, ούτε αμφισβήτησαν την απόδοση των μέτρων κατά της εισφοροδιαφυγής.

Στο επίκεντρο της συζητήσεως βρέθηκε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% έως το 2016 με την κυβέρνηση ν�� προτείνει στην τρόικα το μέτρο να εφαρμοσθεί ως μπόνους σε επιχειρήσεις που είναι συνεπείς με τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και προσλαμβάνουν ανέργους.

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τρόπους εξομαλύνσεως της μείωσης των εισφορών στα οικονομικά των ταμείων, καθώς θα σηματοδοτήσει μόνο για το ΙΚΑ απώλειες 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη συζήτηση, όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, ετέθη και το θέμα των ομαδικών απολύσεων χωρίς επίσης να υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία. Η ελληνική πλευρά πάντως έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την κατάργηση του δικαιώματος αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας.