​"Εποικοδομητικό" χαρακτήρισε το κλίμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε καλό κλίμα, διαβεβαίωσε πως η τρόικα θα φύγει την άλλη εβδομάδα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει λύση σε όλα τα θέματα το συντομότερο δυνατό.

Πεπεισμένος πως θα υπάρξει συμφωνία και ο Βενιζέλος

Στο ίδιο μήκος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου,εκτίμησε ότι η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών θα «κλείσει».

«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά για την Ελλάδα. Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας έχει κάνει σαφή στροφή υπέρ της Ελλάδας και σε όλες τις πολιτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα παρατείνει την προστασία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και πως καμιά τράπεζα δεν έχει διάθεση να κυνηγήσει κανέναν.