Παραμένει η σύγχυση με τις επανασυνδέσεις ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή της παροχής λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, καθώς η ΔΕΗ αρνείται να στείλει στους Δήμους τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επικαλούμενη τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων!

«Ακατανόητη» χαρακτηρίζει από την πλευρά του τη στάση της ΔΕΗ «όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε επίσης ότι στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζήτησαν με επιμονή από τη ΔΕΗ τις εν λόγω καταστάσεις, αλλά η Επιχείρηση «αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα».

Η ΔΕΗ πάντως από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι έχουν ήδη ξεκίνησαν σήμερα οι διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών και υποστηρίζει ότι της προκάλεσαν «έκπληξη και απογοήτευση» οι δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη.

«Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης.

Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ακόμα ότι έχει ενημερώσει τους Δήμους για τα στελέχη των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ που θα συμμετέχουν με εκπροσώπους του κάθε Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογούν άμεσα τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά πολιτών και να προβούν στην επανηλεκτροδότησ�� των κατοικιών τους.

Στην ανακοίνωσή της καλεί τέλος τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».